Kniha

Zpracování masa & Domácí zabijačka

Autor: Jiří Altera, Libuše Alterová

Žánr: Podle potraviny

Příručka pro všechny, kteří se chtějí dozvědět více o mase i možnostech jeho zpracování, rozšířit svůj sortiment výrobků či jen si v domácích podmínkách zkusit něco nového. Kniha srozumitelně popisuje vlastnosti masa i pochody, které v něm probíhají. Ty ovlivňují nejen kvalitu, konzistenci, chuť i vůni masa, ale také pokrmů a výrobků z něj připravených. Podrobně se věnuje i surovinám, zařízením a postupům používaným při zpracování masa (jatečnictví, bourání a vykosťování masa, používaným obalům) a jeho uchovávání (tepelné opracování, solení, uzení). Přínosný je podrobný tabulkový přehled nejrůznějších závad a jejich příčin, které mohou vznikat při porážení, opracování masa i přípravě masných výrobků. Důležitá kapitola se věnuje domácí zabijačce prasete a přípravě zabijačkových výrobků. Závěrečná část knihy přináší receptury a postupy přípravy různých druhů masných výrobků (jaternic, jelítek, tlačenek, játrových výrobků, párků, klobás, salámů měkkých i trvanlivých, uzených mas, masových konzerv).

Koupit:

  • 784 Kč Buy now
  • 702 Kč Buy now

Načítání recenzí...

Přidat recenzi

Detaily knihy:

    • ISBN: 9788088306306
    • Název: Zpracování masa & domácí zabijačka
    • Autor: Altera, Jiří
    • Žánr: příručky, handbooks and manuals
    • Další autoři: Alterová, Libuše, Kameník, Josef
    • Poznámky: Přehled souvisejících právních předpisů
    • Nakladatel: ProfiPress s.r.o.
    • Rok vydání: 2024
    • Fyzický popis: 246 stran : ilustrace (převážně barevné) ; 24 cm
    • Formální heslo: příručky, handbooks and manuals
Zpracování masa & Domácí zabijačka

Další stránky: Akce Nábytek | Doručení | Dovolená Exotika | Dovolená Rumunsko | Hned Půjčit | Kód na Slevu | Online Květinářství | Půjčky Praha | Street View | TTJ | UKEA | Žřádlo