Odkazy na obálky (imageLinks): smallThumbnail: http://books.google.com/books/content?id=9iUDogEACAAJ&printsec=frontcover&img=1&zoom=5&source=gbs_api, thumbnail: http://books.google.com/books/content?id=9iUDogEACAAJ&printsec=frontcover&img=1&zoom=1&source=gbs_api
Odkaz na náhled: http://books.google.de/books?id=9iUDogEACAAJ&dq=isbn:9781409156611&hl=&cd=1&source=gbs_api
Info link: http://books.google.de/books?id=9iUDogEACAAJ&dq=isbn:9781409156611&hl=&source=gbs_api
Kanonický odkaz na svazek: https://books.google.com/books/about/Why_Does_Asparagus_Make_Your_Wee_Smell.html?hl=&id=9iUDogEACAAJ
Prodejní země (saleInfo): DE
Prodejnost (saleability): NOT_FOR_SALE
Je e-kniha (isEbook): false
Země pro přístup (accessInfo): DE
Viditelnost (viewability): NO_PAGES
Embedovatelná (embeddable): false
Ve veřejné doméně (publicDomain): false
Text-to-speech povolení: ALLOWED
EPUB dostupnost: isAvailable=false
PDF dostupnost: isAvailable=false
Odkaz na webového čtečku (webReaderLink): http://play.google.com/books/reader?id=9iUDogEACAAJ&hl=&source=gbs_api
Stav přístupu (accessViewStatus): NONE
Povoleno sdílení citací: false
Vyhledávací úryvek (textSnippet): Andy Brunning opens up the chemical world behind the sensations we experience through food and drink - popping candy, hangovers, spicy chillies and many more.
Popis knihy: Kniha "Proč dělá chřest vaší moči zápach?" se zabývá fascinujícími vědeckými otázkami o potravinách a jejich vlivu na tělo.
Klíčová slova: věda o potravinách, trivia, chemie v kuchyni, jídlo, populárně naučná literatura, infografika, zajímavosti
Cílová skupina: Široká veřejnost včetně mladých dospělých, laiků a zvědavých čtenářů bez chemického vzdělání, které zajímá věda, kuchyně a neobvyklé fakty o potravinách. Hodí se také pro studenty či učitele hledající zábavný úvod do chemie potravin.[5]
Děj: Kniha 'Why Does Asparagus Make Your Wee Smell?' od Andyho Brunninga je sbírkou 58 zvídavých otázek a odpovědí na téma jídla a nápojů. Autor, chemik a populární autor blogu 'Compound Interest', čtenářům srozumitelně vysvětluje vědecké jevy spojené s potravinami – například proč někteří lidé cítí specifický zápach moči po konzumaci chřestu, proč některé sýry smrdí nebo jak vzniká kofeinová tolerance. Kniha obsahuje jednoduché grafiky a ilustrace, které usnadňují pochopení chemických a biologických procesů, a nabízí jak užitečné, tak zábavné informace. Pozornost je věnována i dalším otázkám každodenního života, například proč cibule rozpláče, co dává pálivým papričkám štiplavost, a co způsobuje kocovinu po alkoholu. Čtenář díky knize nahlédne pod pokličku běžných jídel, nápojů i kuchyňských mýtů, vše podané s humorem a bez nutnosti odborných znalostí chemie.[2][5]