Kniha

Sůl, tuk, ocet, žár - Jak zvládnout základní prvky dobrého vaření

Autor: Samin Nosratová, Wendy MacNaughtonová

Žánr: Kuchařky > Domácí kuchařky

Tato netradiční kuchařka vydaná v angličtině prestižním nakladatelstvím Simon & Schuster zapůsobila jako hotové zjevení. Nejméně 20 významných deníků a časopisů včetně londýnských Times ji nominovalo na knihu roku, v žebříčku New York Times se umístila mezi bestsellery roku 2018 a získala cenu Jamese Bearda, udělovanou nejlepším kuchařským knihám. Záhy se také dočkala překladů do mnoha cizích jazyků.Její autorka shrnula desetiletí své profesionální praxe do čtyř jednoduchých prvků, bez nichž se žádné jídlo neobejde. Sůl, která zvýrazňuje chuť, tuk, který je nositelem chuti a zároveň ovlivňuje konzistenci jídla, ocet a každá další kyselá přísada chuť vyrovnává, a pak nastupuje žár, tedy tepelné zpracování. V knize samozřejmě nechybí recepty, ale nejde zde jen o suchopárný výčet ingrediencí a popis přípravy – všechno je podáno vtipně a se švihem. Podobně originální a výstižné jsou i ilustrace a množství grafů, které napoví i začínajícím kuchařům a kuchařkám, jak, proč a kdy co uvařit a s čím jednotlivá jídla kombinovat. Ačkoliv je dost prostoru věnováno různým úpravám masa, na své si přijdou i vegetariáni. Na samý závěr jsou uvedena vzorová menu pro různé příležitosti.Věříme, že se tato kniha stane vítaným obohacením nejen knihovniček, ale zejména kuchyní českých čtenářů a čtenářek.

Koupit:

  • 535 Kč Buy now

Načítání recenzí...

Přidat recenzi

Detaily knihy:

    • ISBN: 9788073356446
    • Název: Sůl, tuk, ocet, žár, aneb, Jak dobře vařit
    • Autor: Nosrat, Samin, 1979-
    • Žánr: příručky, kuchařské recepty, handbooks and manuals, cookbooks
    • Další autoři: MacNaughton, Wendy, 1977-, Pollan, Michael, 1955-, Slavíková Hesounová, Alžběta, Hesounová, Vlasta, 1945-
    • Jazyk: cze
    • Nakladatel: Leda
    • Rok vydání: 2020
    • Fyzický popis: 469 stran : barevné ilustrace ; 29 cm
    • Formální heslo: příručky, kuchařské recepty, handbooks and manuals, cookbooks
Sůl, tuk, ocet, žár - Jak zvládnout základní prvky dobrého vaření

Další stránky: Akce Nábytek | Doručení | Dovolená Exotika | Dovolená Rumunsko | Hned Půjčit | Kód na Slevu | Online Květinářství | Půjčky Praha | Street View | TTJ | UKEA | Žřádlo