Kniha

Proč se klepou řízky (Chemie v kuchyni)

Autor: Vladimír Mikeš, Václav Johanus (Ilustrátor)

Žánr: Potravinářství

Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, a má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí - od jejich chemického složení pres důvod klepání řízku až po to, proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným „éčka“), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost.

Koupit:

  • 298 Kč Buy now
  • 267 Kč Buy now

Načítání recenzí...

Přidat recenzi

Detaily knihy:

    • ISBN: 9788076750869
    • Název: Proč se klepou řízky : chemie v kuchyni
    • Autor: Mikeš, Vladimír, 1950-2007
    • Žánr: populárně-naučné publikace, popular works
    • Nakladatel: Dokořán
    • Rok vydání: 2023
    • Fyzický popis: 181 stran ; 21 cm
    • Formální heslo: populárně-naučné publikace, popular works
    • Typ záznamu (kind): books#volume
    • ID záznamu: zE7hzwEACAAJ
    • ETag: mH9LrHuL9Fo
    • Odkaz na záznam (selfLink): https://www.googleapis.com/books/v1/volumes/zE7hzwEACAAJ
    • Název (Google Books): Proč se klepou řízky
    • Autoři: Vladimír Mikeš
    • Datum vydání (Google Books): 2023
    • Identifikátory (ISBN): 8076750865 (ISBN_10), 9788076750869 (ISBN_13)
    • Způsoby čtení (readingModes): text=false, image=false
    • Typ tisku: BOOK
    • Hodnocení (maturityRating): NOT_MATURE
    • Povolit anonymní logování: false
    • Verze obsahu: preview-1.0.0
    • Panelizace (panelizationSummary): containsEpubBubbles=false, containsImageBubbles=false
    • Odkaz na náhled: http://books.google.de/books?id=zE7hzwEACAAJ&dq=isbn:9788076750869&hl=&cd=1&source=gbs_api
    • Info link: http://books.google.de/books?id=zE7hzwEACAAJ&dq=isbn:9788076750869&hl=&source=gbs_api
    • Kanonický odkaz na svazek: https://books.google.com/books/about/Pro%C4%8D_se_klepou_%C5%99%C3%ADzky.html?hl=&id=zE7hzwEACAAJ
    • Prodejní země (saleInfo): DE
    • Prodejnost (saleability): NOT_FOR_SALE
    • Je e-kniha (isEbook): false
    • Země pro přístup (accessInfo): DE
    • Viditelnost (viewability): NO_PAGES
    • Embedovatelná (embeddable): false
    • Ve veřejné doméně (publicDomain): false
    • Text-to-speech povolení: ALLOWED
    • EPUB dostupnost: isAvailable=false
    • PDF dostupnost: isAvailable=false
    • Odkaz na webového čtečku (webReaderLink): http://play.google.com/books/reader?id=zE7hzwEACAAJ&hl=&source=gbs_api
    • Stav přístupu (accessViewStatus): NONE
    • Povoleno sdílení citací: false
Proč se klepou řízky (Chemie v kuchyni)

Další stránky: Akce Nábytek | Doručení | Dovolená Exotika | Dovolená Rumunsko | Hned Půjčit | Kód na Slevu | Online Květinářství | Půjčky Praha | Street View | TTJ | UKEA | Žřádlo