Kniha

Proč pláčeme při krájení cibule? plus 57 dalších otázek, které nás napadnou u jídla

Autor: Andy Brunning

Žánr: Odborná literatura > Přírodní vědy

Všichni vnímáme pomocí smyslů různé vlastnosti běžných potravin a nápojů, ale položili jsme si někdy otázku, jaké se za nimi skrývají chemické a fyzikální pochody? Odpovědi, které jsou někdy překvapivé, ale vždy mimořádně zajímavé, najdete společně s přehlednými ilustracemi na stránkách této knihy.Budeme se tedy bavit o chutích, vůních, barvách, jedech… a ještě o mnohém dalším: například o praskajících lízátkách, šampaňském, pálivých papričkách, česneku a halucinogenních účincích muškátového oříšku. A především si uvědomíme, jak úzce souvisí věda s běžnými věcmi, které den co den používáme, a s jevy, které vídáme kolem sebe.Andy Brunning je autorem úspěšného blogu Compound Interest, věnovaného popularizaci chemie, kterou chápe jako neoddělitelnou součást každodenního života.

Koupit:

  • 294 Kč Buy now

Načítání recenzí...

Přidat recenzi

Detaily knihy:

    • ISBN: 9788027107735
    • Název: Proč pláčeme při krájení cibule? : plus 57 dalších otázek, které nás napadnou u jídla
    • Autor: Brunning, Andy
    • Žánr: populárně-naučné publikace, popular works
    • Další autoři: Somogyi, Petr
    • Poznámky: Přeloženo z angličtiny
    • Jazyk: cze
    • Nakladatel: Grada Publishing
    • Rok vydání: 2019
    • Fyzický popis: 152 stran : ilustrace (převážně barevné) ; 17 x 20 cm
    • Formální heslo: populárně-naučné publikace, popular works
    • Typ záznamu (kind): books#volume
    • ID záznamu: jzCDDwAAQBAJ
    • ETag: iyexEVFpJpE
    • Odkaz na záznam (selfLink): https://www.googleapis.com/books/v1/volumes/jzCDDwAAQBAJ
    • Název (Google Books): Proč pláčeme při krájení cibule?
    • Autoři: Brunning Andy
    • Datum vydání (Google Books): 2018-11-21
    • Identifikátory (ISBN): 9788027107735 (ISBN_13), 8027107733 (ISBN_10)
    • Způsoby čtení (readingModes): text=false, image=true
    • Počet stran: 76
    • Typ tisku: BOOK
    • Kategorie: Science
    • Hodnocení (maturityRating): NOT_MATURE
    • Povolit anonymní logování: false
    • Verze obsahu: 0.1.1.0.preview.1
    • Panelizace (panelizationSummary): containsEpubBubbles=false, containsImageBubbles=false
    • Odkazy na obálky (imageLinks): smallThumbnail: http://books.google.com/books/content?id=jzCDDwAAQBAJ&printsec=frontcover&img=1&zoom=5&edge=curl&source=gbs_api, thumbnail: http://books.google.com/books/content?id=jzCDDwAAQBAJ&printsec=frontcover&img=1&zoom=1&edge=curl&source=gbs_api
    • Odkaz na náhled: http://books.google.de/books?id=jzCDDwAAQBAJ&printsec=frontcover&dq=isbn:9788027107735&hl=&cd=1&source=gbs_api
    • Info link: http://books.google.de/books?id=jzCDDwAAQBAJ&dq=isbn:9788027107735&hl=&source=gbs_api
    • Kanonický odkaz na svazek: https://books.google.com/books/about/Pro%C4%8D_pl%C3%A1%C4%8Deme_p%C5%99i_kr%C3%A1jen%C3%AD_cibule.html?hl=&id=jzCDDwAAQBAJ
    • Prodejní země (saleInfo): DE
    • Prodejnost (saleability): NOT_FOR_SALE
    • Je e-kniha (isEbook): false
    • Země pro přístup (accessInfo): DE
    • Viditelnost (viewability): PARTIAL
    • Embedovatelná (embeddable): true
    • Ve veřejné doméně (publicDomain): false
    • Text-to-speech povolení: ALLOWED
    • EPUB dostupnost: isAvailable=false
    • PDF dostupnost: isAvailable=true
    • Odkaz na webového čtečku (webReaderLink): http://play.google.com/books/reader?id=jzCDDwAAQBAJ&hl=&source=gbs_api
    • Stav přístupu (accessViewStatus): SAMPLE
    • Povoleno sdílení citací: false
    • Vyhledávací úryvek (textSnippet): Andy Brunning je autorem úspěšného blogu Compound Interest, věnovaného popularizaci chemie, kterou chápe jako neoddělitelnou součást každodenního života.
Proč pláčeme při krájení cibule? plus 57 dalších otázek, které nás napadnou u jídla

Další stránky: Akce Nábytek | Doručení | Dovolená Exotika | Dovolená Rumunsko | Hned Půjčit | Kód na Slevu | Online Květinářství | Půjčky Praha | Street View | TTJ | UKEA | Žřádlo