Kniha

Proč pláčeme při krájení cibule? plus 57 dalších otázek, které nás napadnou u jídla

Autor: Andy Brunning

Žánr: Odborná literatura > Přírodní vědy

Všichni vnímáme pomocí smyslů různé vlastnosti běžných potravin a nápojů, ale položili jsme si někdy otázku, jaké se za nimi skrývají chemické a fyzikální pochody? Odpovědi, které jsou někdy překvapivé, ale vždy mimořádně zajímavé, najdete společně s přehlednými ilustracemi na stránkách této knihy.Budeme se tedy bavit o chutích, vůních, barvách, jedech… a ještě o mnohém dalším: například o praskajících lízátkách, šampaňském, pálivých papričkách, česneku a halucinogenních účincích muškátového oříšku. A především si uvědomíme, jak úzce souvisí věda s běžnými věcmi, které den co den používáme, a s jevy, které vídáme kolem sebe.Andy Brunning je autorem úspěšného blogu Compound Interest, věnovaného popularizaci chemie, kterou chápe jako neoddělitelnou součást každodenního života.

Koupit:

  • 294 Kč Buy now

Načítání recenzí...

Přidat recenzi

Detaily knihy:

    • ISBN: 9788027107735
    • Název: Proč pláčeme při krájení cibule? : plus 57 dalších otázek, které nás napadnou u jídla
    • Autor: Brunning, Andy
    • Žánr: populárně-naučné publikace, popular works
    • Další autoři: Somogyi, Petr
    • Poznámky: Přeloženo z angličtiny
    • Jazyk: cze
    • Nakladatel: Grada Publishing
    • Rok vydání: 2019
    • Fyzický popis: 152 stran : ilustrace (převážně barevné) ; 17 x 20 cm
    • Formální heslo: populárně-naučné publikace, popular works
Proč pláčeme při krájení cibule? plus 57 dalších otázek, které nás napadnou u jídla

Další stránky: Akce Nábytek | Doručení | Dovolená Exotika | Dovolená Rumunsko | Hned Půjčit | Kód na Slevu | Online Květinářství | Půjčky Praha | Street View | TTJ | UKEA | Žřádlo