Postní kuchařka (od kořene po nať)
Žánr: Kuchařky
Půst nabírá různých podob dle dané tradice a náboženství. Nejběžnější je vzdát se na určitou dobu masa. Postní kuchařka Pavla Drdela ukazuje, že to nemusí znamenat ochudit se o dobrou chuť jídla nebo radost z vaření.Navzdory používání lokálních a sezónních potravin představuje pestré pokrmy ze zeleniny, luštěnin a občasného mléka nebo vajec. Bohatost, kterou nabízí letní a podzimní měsíce, uchová naložené nebo usušené a použije v zimních receptech. Kromě zimních jídel ale kniha obsahuje i dalších téměř 20 receptů z jarních, letních a podzimních surovin a tak ukazuje, že s obohacením jídelníčku o bezmasé pokrmy můžeme začít v jakýkoli den v roce.Kniha obsahuje:více než 80 receptů na moderní a chutná bezmasá hlavní jídla, polévky a saláty60 návodů, jak uchovat sezónní zeleninu díky fermentaci, nakládání, sušení, jak vyrobit ochucené oleje nebo netradiční nápojepřes 100 autorských fotografií od Pavla Drdelatipy na udržitelnější, bezodpadové vaření5 tradičních postních receptůtext o významu půstu v křesťanství od farářky Martiny Viktorie Kopecképovídání o sezónní stravě se zaměřením na postní období od Hanky Zemanovédalší zajímavé texty osvětlující postní období.
Načítání recenzí...
Přidat recenzi
Detaily knihy:
