Kniha

Pivovarství (teorie a praxe výroby piva)

Autor: Gabriela Basařová, Jan Šavel, Petr Basař

Žánr: Odborné a naučné

První vydání knihy „Pivovarství“ bylo rozebráno během několika let. K druhému jsme přistoupili v loňském roce – a v letošním květnu bylo vyprodáno! Kolektiv autorů v průběhu jara a léta dále pracoval, navázal na obě dnes již rozebrané a velmi poptávané edice této zásadní publikace v oboru a výsledkem je třetí, doplněné a upravené vydání, které přijde na trh ještě letos na podzim. Autoři opět doplnili jednotlivé kapitoly o aktuální informace týkající se nových technologií, zařízení a vědeckých poznatků včetně odkazů na nové zdroje informací. Osvědčená struktura publikace však zůstává zachována. Kniha „Pivovarství“ pojednává v šestnácti kapitolách o celém procesu výroby piva. První kapitola se zabývá surovinami potřebnými pro výrobu piva (slad, chmel a chmelové produkty, voda a pomocné suroviny). Separátní kapitola je věnována pivovarským kvasinkám. Stěžejní část publikace tvoří kapitoly, v nichž je podrobně popsána výroba piva od přípravy mladiny na varně, přes hlavní kvašení a dokvašování, filtraci (včetně odstřeďování a membránových technik) až po pasteraci a stáčení. V knize jsou porovnávány vlastnosti různých druhů piv, fyzikálně-chemická a senzorická stabilita piva, vysvětlen proces stárnutí piva a hodnocení jeho jakosti. Samostatné kapitoly se zabývají enzymy důležitými pro výrobu piva, mi krobiologií pivovarské výroby, řízením jakosti, hygienou a sanitací výrobních zařízení, energetickým hospodářstvím a problematikou odpadních vod a emisí. Závěr knihy je věnován zdravotním aspektům piva. Jednotlivé kapitoly jsou většinou zahájeny krátkým přehledem historického vývoje, následují teoretické základy, přehled používaných technologií včetně inovací, laboratorní kontroly apod. Každá kapitola je doplněna velmi bohatým seznamem literárních citací. Kniha je rozsahem a pojetím určena studentům bakalářského, magisterského a doktorského studia pivovarství, dále pivovarským odborníkům a v neposlední řadě i nadšencům z řad laické veřejnosti, kteří se chtějí o tradičním českém oboru dozvědět více podrobností.

Koupit:

  • 2 660 Kč Buy now
  • 2 506 Kč Buy now

Načítání recenzí...

Přidat recenzi

Detaily knihy:

    • ISBN: 9788087109779
    • Název: Pivovarství : teorie a praxe výroby piva
    • Autor: Basařová, Gabriela, 1934-2019
    • Žánr: kolektivní monografie, collective monographs
    • Další autoři: Šavel, Jan, 1944-, Basař, Petr, 1964-, Basařová, Pavlína, 1965-, Brož, Adam, 1976-
    • Nakladatel: Havlíček Brain Team
    • Rok vydání: 2022
    • Fyzický popis: xix, 920 stran : ilustrace (převážně barevné) ; 25 cm
    • Formální heslo: kolektivní monografie, collective monographs
    • Typ záznamu (kind): books#volume
    • ID záznamu: -YiazwEACAAJ
    • ETag: GxK1HSBy5BM
    • Odkaz na záznam (selfLink): https://www.googleapis.com/books/v1/volumes/-YiazwEACAAJ
    • Název (Google Books): Pivovarství
    • Autoři: Gabriela Basařová, Jan Šavel, Petr Basař, Pavlína Basařová, Adam Brož
    • Datum vydání (Google Books): 2022
    • Identifikátory (ISBN): 8087109775 (ISBN_10), 9788087109779 (ISBN_13)
    • Způsoby čtení (readingModes): text=false, image=false
    • Typ tisku: BOOK
    • Hodnocení (maturityRating): NOT_MATURE
    • Povolit anonymní logování: false
    • Verze obsahu: preview-1.0.0
    • Panelizace (panelizationSummary): containsEpubBubbles=false, containsImageBubbles=false
    • Odkaz na náhled: http://books.google.de/books?id=-YiazwEACAAJ&dq=isbn:9788087109779&hl=&cd=1&source=gbs_api
    • Info link: http://books.google.de/books?id=-YiazwEACAAJ&dq=isbn:9788087109779&hl=&source=gbs_api
    • Kanonický odkaz na svazek: https://books.google.com/books/about/Pivovarstv%C3%AD.html?hl=&id=-YiazwEACAAJ
    • Prodejní země (saleInfo): DE
    • Prodejnost (saleability): NOT_FOR_SALE
    • Je e-kniha (isEbook): false
    • Země pro přístup (accessInfo): DE
    • Viditelnost (viewability): NO_PAGES
    • Embedovatelná (embeddable): false
    • Ve veřejné doméně (publicDomain): false
    • Text-to-speech povolení: ALLOWED
    • EPUB dostupnost: isAvailable=false
    • PDF dostupnost: isAvailable=false
    • Odkaz na webového čtečku (webReaderLink): http://play.google.com/books/reader?id=-YiazwEACAAJ&hl=&source=gbs_api
    • Stav přístupu (accessViewStatus): NONE
    • Povoleno sdílení citací: false
Pivovarství (teorie a praxe výroby piva)

Další stránky: Akce Nábytek | Doručení | Dovolená Exotika | Dovolená Rumunsko | Hned Půjčit | Kód na Slevu | Online Květinářství | Půjčky Praha | Street View | TTJ | UKEA | Žřádlo