Kniha

Obiloviny v lidské výživě

Autor: Stručné shrnutí poznatků se zvýšeným zaměřením na problematiku lepku

Žánr: Zdraví,Hubnutí a Sport > Výživa > Zdravá výživa

Publikace - Obiloviny v lidské stravě je souhrnem znalostí o obilovinách používaných v lidské stravě na počátku 21. století. Zahrnuje poznatky o historii pěstování obilovin, složení jejich zrna a benefity a rizika jejich konzumace. Všímá si chorob, které mohou souviset s konzumací gliadinu - součásti lepku obilovin. Na druhé straně jsou v textu rozebírány benefity cereální - obilné stravy - v jejím působení na lidskou výživu.Publikace je společným dílem chemiků, potravinářů, lékařů a nutričních terapeutů.Ing. Dany Gabrovská, Ph.D (PK ČR)Ing. Ilona Hálová (ČZU Praha)Mgr. Ing. Diana Chrpová (VOŠZ a SOŠ Praha)Ing. Jarmila Ouhrabková (VÚPP)Ing. Marcela Sluková, Ph.D (VŠCHT Praha)Ing. Slavomíra Vavreinová, CSc. (VÚPP)Ing. Oldřich Faměra, CSc. (ČZU Praha)Doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D (FTN Praha)Doc. Ing. Jan Pánek, CSc (VŠCHT Praha)Ing. Pavel Skřivan, CSc. (VŠCHT Praha) Publikace České technologické platformy pro potraviny.

Koupit:

  • 98 Kč Buy now

Načítání recenzí...

Přidat recenzi

Detaily knihy:

    • Název: Obiloviny v lidské výživě
    • Žánr: studie, studies
    • Poznámky: Název z obálky, Jednotlivé svazky s vlastními tematickými podnázvy, V některých svazcích označení ročníku neuvedeno, Část nákladu ročníku 2015 vydána pro Forsapi, Některé svazky mimo edici, Jednotlivé svazky mají ISBN
    • Nakladatel: Potravinářská komora České republiky, Česká technologická platforma pro potraviny
    • Rok vydání: 2015
    • Fyzický popis: ^^^svazků ; 21-30 cm
    • Formální heslo: studie, studies
Obiloviny v lidské výživě

Další stránky: Akce Nábytek | Doručení | Dovolená Exotika | Dovolená Rumunsko | Hned Půjčit | Kód na Slevu | Online Květinářství | Půjčky Praha | Street View | TTJ | UKEA | Žřádlo